פרופ' פול פפר
למדתי רפואה באונ' בן גוריון בנגב. שירתתי כרופא צבאי גדודי וחטיבתי וסיימתי את השירות כעוזר מר"פ דרום. שירתתי במילואים כמפקד פלוגת רפואה.
התמחיתי ברפואה פנימית במרכז הרפואי שערי צדק (1998-2002) ועבדתי כרופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה. התמחיתי בקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל השומר (2004-2007) וביצעתי השתלמות של שנתיים (fellowship) בכל הטכניקות הצנתוריות במרכז הרפואי Sunnybrook בטורונטו, קנדה.
מאז חזרתי לארץ ב 2009 אני עובד כמצנתר בכיר במרכז הרפואי ומנהל את שרות הצנתורים המבניים. אני מתמחה בצנתורים כליליים (עורקי הלב), צנתורים קרוטידיים (עורקי התרדמה), ופעולות מבניות הכוללות השתלות המסתם בצנתור (TAVI), תיקון מילעורי של דליפה במסתם המיטרלי (Mitral clip), הרחבת בלון של מסתם מיטרלי מוצר (Balloon mitral valvuloplasty) וסגירת מעבר במחיצה הבינעלייתית (PFO, ASD).
פרופ' פול פפר
פרופ' פול פפר
מיועד לאנשים עם גורמי סיכון מטבוליים (השמנה, קדם סכרת או סכרת, הפרעה בשומני הדם, יתר לחץ דם) בו מתבצע בירור של נוכחות מחלה טרשתית וטיפול אגרסבי על ידי צוות רב תחומי כולל אנדוקרינולוג ותזונאית.
פרופ' פול פפר
טרשת עורקים (אתרוסקלרוזיס) מתפתחת לאט ובשקט במשך שנים. הביטוי הראשון של המחלה יכול להיות התקף לב, ארוע מוחי, או אפילו מוות פתאומי. אנשים רבים מסתובבים במשך שנים עם גורמי סיכון לא מטופלים כגון יתר כולסטרול בדם, קדם סכרת או סכרת, או לחץ דם גבוה. מטרת הרפואה המונעת היא לזהות מצבים המובילים להתפתחות טרשת ולטפל בהם מבעוד מועד בשילוב עם הנחיות ברורות לשיפור אורחות החיים מבחינת תזונה, פעילות גופנית והפסקת עישון. בצורה זאת אנו יכולים להפחית במידה משמעותית את הסיכון העתידי לארועים לבביים, מוחיים ולמוות פתאומי.
פרופ' פול פפר
לא אחת עולה הצורך ביעוץ דחוף. בדרך כלל לא קיימת זמינות מיידית במרפאות המומחים. יעוץ משולב מאפשר קבלת יעוץ מיידי על בסיס תלונות החולה והמסמכים הקיימים שישלחו במייל או בוואטסאפ. לאחר קבלת יעוץ ראשוני תשובץ/תשובצי לבדיקה מסודרת במרפאה על מנת להשלים את תהליך היעוץ ולקבוע תכנית אבחנתית וטיפולית במידת הצורך.
פרופ' פול פפר
מטופלים רבים מגיעים ליעוץ לאחר שהומלץ להם לעבור צנתור וזאת מכיון שהם חוששים מסיכונים אפשריים ותופעות לוואי הקשורות לצנתור. אמנם צנתור הינו פרוצדורה פשוטה עם סיכון לא גדול אך בהחלט יש גם אפשרות להתפתחות סיבוכים קשים ואף מסכני חיים ולכן ההחלטה על צנתור צריכה להלקח בכובד ראש ותוך שיקול דעת. הפניה לצנתור צריכה לקחת בחשבון את תלונות החולה ואת ממצאי הבדיקות הלא פולשניות שבוצעו (מיפוי לב, אקו לב, CT). לאחר מכן יש לשוחח עם המטופל על מטרת הצנתור, התועלת הצפויה, והסיכון הכרוך בפעולה.
דליפה של המסתם המיטרלי או האורטלי הינו ממצא נפוץ בבדיקות אקו שגרתיות. ברוב המצבים אין צורך לטפל אלא רק להמשיך מעקב. במצבים מסויים ובייחוד כאשר מופיעים תסמינים כגון קוצר נשימה במאצים או ירידה תפקודית או לחילפין כאשר מופיעים סימנים לסבל לבבי כגון ירידה בתפקוד או התרחבות של החדר השמאלי. כאשר מאבחנים דליפה במסתמי הלב חשוב להיות במעקב קרדיולוג על מנת לאבחן בצורה מדוייקת מה הבעיה ולהחליט בבוא הזמן על טיפול. הטיפול במסתם דולף יכול להיות בניתוח תיקון או החלפה של המסתם או במקרים מסויימים בצנתור (השתלת קליפ למשל). הבחירה בין סוגי הטיפול נעשית לפי אופי הבעיה והסיכון הניתוחי של החולה ולא אחת תוך השתתפות רופאים ממספר תחומים כמו כירוגית לב, אקו-מסתמים, ומרדים.
הצרות אורטלית היא מחלה שכיחה, ביחוד בגיל המבוגר. הטיפול בהצרות אורטלית היא החלפת המסתם בניתוח או בצנתור. בדרך כלל ההתוויה להחלפת המסתם היא תסמינים הקשורים למסתם (כגון קוצר נשימה במאמצים, כאבי חזה במאמצים, או ארוע עלפון). עד להופעת תסמינים ניתן בדרך כלל להמתין עם הטיפול בתנאי שנשארים במעקב צמוד קליני ואקוקרדיוגרפי אחת לחצי שנה עד שנה. כאשר באים לבחור בין טיפול בניתוח לבין צנתור יש צורך לקחת בחשבון גורמים רבים כגון גיל, מצב בריאותי כללי, ניתוח לב בעבר, התאמה טכנית להשתלה צנתורית, וגורמים רבים נוספים. יש צורך להתאים את הטיפול הכי טוב עבור כל חולה על פי הפרופיל האישי שלו.
סיפור של מחלת לב בקרוב מדרגה ראשונה הינו אחד מגורמי הסיכון המשמעותיים להתפתחות מחלת לב אך אין וודאות שכל מי שאביו חלה בגיל צעיר יחלה גם הוא. מכל מקום, זה בוודאי אומר שצריך לזהות ולטפל ביתר גורמי הסיכון כגון השמנה, כולסטרול, נטיה לסכרת, והעדר פעילות גופנית. התערבות בגורמי הסיכון הנוספים חיונית למניעת ארועים לבבים בכל האוכלוסיה ובייחוד במטופלים עם סיפור משפחתי חיובי.
בדרך כלל הסטנטים המושתלים היום מחזיקים מעמד שנים רבות ואין צורך לבצע מעקב אחרי מצבם. יחד עם זאת ועל מנת למנוע המשך התקדמות מחלה כלילית טרשתית דרוש מעקב אחר איזון גורמי הסיכון וכן זיהוי מוקדם של חזרת תסמינים על מנת להפנות להתערבות מוקדמת במידת הצורך.
כאב בחזה הינו תלונה נפוצה. במרבית המקרים כאבי חזה אינם קשורים ללב אך במקרים שהם כן הדבר יכול להיות מסכן חיים ועל כן יש להוועץ בהקדם. בהופעת כאב בחזה במנוחה שאינו חולף יש לקרא למד"א. במקרים פחות דחופים יש להוועץ ברופא על מנת להחליט על הצורך בהמשך בירור לבבי או אחר.
פרופ' פול פפר
פרופ' פול פפר
חניה בתשלום חניון מגדל מניבים- מיטב הצומת כפר סבא