איך לבחור מצנתר לב מומלץ
צנתור הינו כל הליך רפואי המבוצע דרך צנתר – צינור חלול דרכו ניתן להזריק חומרים או להעביר ציוד.
מהו צנתור לב?
צנתור לב מתייחס לפעולה צנתורית המבוצעת להערכה או טיפול של בעיה לבבית. לעתים קרובות הכוונה לצנתור כלילי המתייחס לצנתור המבוצע בעורקי הלב. מעבר לצנתור הנערך בעורקי הלב, יש מגוון פעולות נוספות שנכנסות תחת ההגדרה של צנתור לב, למשל: צנתור לצריבה של מסלולי חשמל בלב לאנשים שסובלים מהפרעות בקצב הלב או צנתור ריאתי להערכה או טיפול בעורקי הריאה.
מהם סוגי הצנתור הנערכים על ידי מצנתר לב?
סוגי הצנתור המבוצעים בלב:
צנתור לב כלילי אבחנתי
צנתור לב הינו הליך בו מוחדרים צנתרים לתוך העורקים הכליליים (עורקי הלב, המספקים דם לשריר הלב עצמו). מבצעים צנתור זה על מנת להגדיר את מצבם של העורקים הכליליים ולקבל החלטות טיפוליות. צנתור לב נערך למשל בחולה שסובל מכאבים בחזה ועולה החשד שמדובר במחלה חסימתית של עורקי הלב או בחולים המיועדים לניתוח במסתמי הלב. צנתור לב בדרך כלל מבוצע מהיד (דרך העורק הרדיאלי בשורש כף היד). לעתים אנו מבצעים את צנתור לב כלילי אבחנתי, דרך המפשעה בעורק הפמורלי. דרך העורק מוחדר צנתר בקוטר דק (בדרך כלל פחות מ 2 ס"מ) ודרכו מזריקים חומר ניגוד לתוך העורקים הכליליים ומצלמים בעזרת צילומי רנטגן. התמונות מוקרנות על מסך טלוויזיה בחדר הצנתור ונשמרות באופן דיגיטלי על גבי מחשב בית החולים. ניתן לבקש לקבל דיסק ובו תמונות הצנתור על מנת להעבירם לקרדיולוג המטפל.
צנתור לב כלילי טיפולי
כאשר מתגלות חסימות משמעותיות בעורקים הכליליים ניתן לטפל בהם בעזרת צנתור טיפולי. בצנתור זה הקרדיולוג המצנטר מרחיב את החסימה בעורקים הכליליים, בעזרת בלון מיוחד שמשתילים בו תומך מתכתי (מעין רשת מתכתית המצופה בתרופה שנקרא סטנט. קיימים סוגים שונים של בלונים וסוגים וגדלים שונים של סטנטים שמתאימים לעורק המטופל בצנתור הטיפולי.
צנתור לב טאבי
צנתור טאבי מבוצע בחולים עם הצרות קשה של המסתם האורטלי. עד לפני כעשור וחצי האופציה היחידה לטיפול במסתם האורטלי היה בניתוח לב פתוח. בשנים האחרונות אנו מבצעים החלפת מסתם בצנתור לב הנקרא צנתור טאבי. בצנתור זה אנו משתילים מסתם ביולוגי התפור לסטנט מתכתי ומכווץ לתוך קטטר שמוחדר דרך העורק הפמורלי במפשעה. המסתם מועבר לתוך המסתם של החולה ונפתח בתוכו. הוא מתחיל לתפקד מיד ומחליף את המסתם החולה.
צנתור לב ימני
צנתור לב ימני מבוצע על עדי קרדיולוג מצצנטר כאשר רוצים למדוד את הלחצים במדורי הלב הימניים (עליה ימנית, חדר ימין) וכן בעורקי הריאה. הליך זה נותן מידע חשוב לגבי חולים עם תלונות של קוצר נשימה מסיבה לא ברורה ולגבי חולים עם יתר לחץ דם ריאתי. הוא מבוצע באופן שגרתי בחולים המועמדים להשתלת לב. הצנתור מבוצע דרך וריד בדרך כלל במפשעה אך לעתים דרך האמה או וריד הצוואר.
צנתור לב לסגירת חורים במחיצות הלב
ניתן לטפל במגוון בעיות מבניות של הלב באמצעות צנתור. באנשים שנולדו עם חור במחיצה הבין עלייתית (ASD) ניתן להשתיל התקן דמוי מטריה שסוגר את הפתח. צנתור לב כזה מחליף ניתוח לב פתוח ונותן מענה מצוין לחולים שמתאימים לביצוע התיקון.
איך תבחרו מצנתר לב מומלץ?
בחירת מצנתר לב מומלץ הוא מהלך משמעותי, שכן מדובר ברופא מומחה שאמון על ביצוע הליך רפואי שיכול לשנות חיים ופעמים רבות להציל חיים. על כן, ישנם כמה קריטריונים שמומלץ לבחון ולהתחשב בהם לפני שמקבלים החלטה חשובה זו.
מהי המקצועיות המומחיות והניסיון של מצנתר הלב?
חשוב לבחור בקרדיולוג מצנתר לב שהוכשר לביצוע סוגים שונים של צנתורי לב, ושיש לו ניסיון בביצוע צנתורי לב רבים שעברו בהצלחה. מומלץ לבדוק שמדובר במצנתר לב מומלץ ידוע ובעל מוניטין בתחומו, רופא מצנתר לב שעובד בבית חולים ושהינו חבר באיגודי הקרדיולוגים בארץ ובעולם.
מהי הזמינות השירות והיחס האישי של מצנתר לב מומלץ?
חשוב שהקרדיולוג המצנתר יהיה זמין לכל שאלה של המטופל, לפני ואחרי ביצוע הצנתור בלב, יש חשיבות רבה ליחס אישי ואמפתי למטופל. הדבר כולל פגישת ייעוץ רפואית עם מצנתר הלב, בה ניתן להתרשם מהרופא גישתו המקצועית והאנושית.
פרופ' פול פפר – קרדיולוג מצנתר לב
פרופ' פול פפר – רופא, קרדיולוג מצנתר מומחה, מנהל שירות הצנתורים במרכז הרפואי שיבא. כמומחה לקרדיולוגיה התערבותית ומחלות לב מבניות הוא מבצע מאות צנתורי לב כליליים בנוסף לפעולות מבניות רבות נוספות הכוללות צנתור לתיקון והחלפה של המסתם האורטלי, המיטרלי, והטריקוספידלי וכן צנתור לסגירת PFO ו ASD. פרופסור פפר הינו קרדיולוג מצנתר לב בעל ניסיון רב בצנתורים ומהרופאים הקרדיולוגים המובילים בתחומו בארץ, מומלץ על ידי מגזין פורבס. לפרופסור פפר קליניקה פרטית בתל אביב ובכפר סבא.
לקביעת תור עם פרופ' פול פפר מלאו את הפרטים ונחזור בהקדם
"התמורה הגדולה ביותר עבור רופא היא הצלחת הטיפול"
פרופ' פול פפר
לקביעת תור עם פרופ' פול פפר מלאו את הפרטים ונחזור בהקדם
"יחסי אמון וכבוד בין רופא ומטופל חיוניים להצלחת הטיפול"
פרופ' פול פפר