רופא לב

מיהו רופא לב, מה תחום ההתמחות שלו, מיהם המטופלים שלו ואיך בוחרים רופא לב? לפניכם מרכז מידע חשוב בנושא זה

מיהו רופא לב?

רופא לב הוא קרדיולוג, דהיינו רופא שסיים לימודי רפואה, עבר התמחות ראשונה ברפואה פנימית והתמחות על נוספת בקרדיולוגיה. רופא הלב עוסק באבחון וטיפול במחלות לב ומחלות כלי הדם. במסגרת מקצועו, רופא הלב מאבחן מחלות לב לסוגיהן, הוא מפענח בדיקות לב, נותן ייעוציים רפואיים ומבצע פרוצדורות רפואיות בתחום הקרדיולוגי. לרופאי הלב התמחויות בהפרעות קצב, טרשת עורקים, בעיות מסתמים, צינתורי לב, ועוד. הטיפולים נעים ממתן ייעוץ לאורח חיים בריא, מתן תרופות לטיפול בגורמי הסיכון, ביצוע פעולות אבחוניות חודרניות ובלתי חודרניות וביצוע הליכים מורכבים כמו צנתורים, החלפת מסתמי לב, וצריבות חשמליות. הקרדיולוגיה היום מגוונת מאד ועל כן נחלקת למספר תתי תחומים הדורשים התמקצעות נוספת כגון אי ספיקת לב, טרשת עורקים, בעיות במסתמי הלב, הפרעות קצב לב, בעיות פריקרד, קרדיולוגית לב האישה, קרדיולוגית ספורט ועוד.

רופא לב, קרדיולוג

למי מיועדים השירותים של רופא לב?

  • מטופלים הסובלים מהפרעות ומחלות לב שונות כמו: הפרעות קצב, אוטם שריר הלב מחלת לב איסכמית, פריקרדיטיס, מיוקרדיטיס, אי ספיקת לב, בעיה במסתמי הלב ועוד.
  • נשים וגברים שעולה אצלם חשד ראשוני לבעיות קרדיולוגיות –כתוצאה מתסמינים אופייניים או עקב מחלות רקע או בעיות בריאותיות או היסטוריה משפחתית, המהוות גורם סיכון למחלות לב.

מתי פונים לרופא לב?

מטופלים פונים לרופא לב במצב של בעיה במערכת הלב וכלי הדם ובמצבים בהם יש צורך לבצע בדיקות לב או פרוצדורה קרדיולוגית כלשהי. חשוב לדעת שבמצב שיש חשש לבעיית לב או בעיה קרדיולוגית, יש לטפל מיידית בבעיה הרפואית. כאשר מדובר בבעיית לב ישנה חשיבות גבוהה ביותר לאבחון מוקדם של הבעיה ולקבלת טיפול רפואי מהיר ומקצועי, לעיתים זה פשוט מציל חיים. כיום ניתן לפנות אל רופא לב מומלץ דרך קופות החולים וכמובן באופן פרטי ולקבל החזר מביטוחים משלימים או ביטוחי בריאות.

מה חשיבות הפניה אל רופא לב?

מחלות ובעיות שונות במערכת הלב וכלי הדם הן דבר משמעותי ביותר העשוי להיות מסוכן וכמובן לפגוע בבריאות ובאיכות החיים של המטופל. לכן אדם עם מחלת לב או עם גורמי בסיכון למחלת לב – חשוב שיהיה מטופל על ידי רופא לב מקצועי ובעל ניסיון. כיוון שכך, יש חשיבות רבה לפנות אל רופא לב- קרדיולוג מומלץ – מקצועי, כזה ששמו הולך לפניו כבעל ניסיון עשיר ורקורד של הצלחות רבות בתחומו. המקצועי.

מה כולל הייעוץ והבדיקה הרפואית אצל רופא לב?

 יעוץ ובדיקה של רופא הלב כולל תשאול המטופל על ההיסטוריה הרפואית שלו. רופא הלב יבדוק את הסיבות שבגללן המטופל פנה אליו. הסיבות שבעקבותיהם פנה המטופל הכוללים לעיתים סימפטומים וגורמי סיכון למחלות לב. בנוסף יערוך רופא הלב בדיקה גופנית ויבצע בנוסף בדיקת לחץ דם ויעיין באק"ג. במידת הצורך רופא הלב יפנה את המטופלים לביצוע בדיקות אבחון נוספות כגון אקו לב, הולטר, או MRI. לאחר קבלת תוצאות הבדיקות רופא הלב יוכל לבצע אבחון מדויק יותר, ובהתאם לכך ימליץ על הטיפול הנדרש.

כיצד לבחור את רופא הלב שלך?

  • קרדיולוג מקצועי שידוע במקצועיותו, ביכולת האבחנה שלו, ביחסו האישי למטופלים, בזמינותו ובנכונותו לעמוד לרשות המטופל בכל מענה – במלוא הרגישות והמקצועיות.
  • רופא חבר באיגוד הקרדיולוגים.
  • חשוב לבדוק היכן הקרדיולוג ביצע את ההתמחות שלו.
  • מומלץ לפנות אל רופא לב בעל מומחיות בתחום ממנו סובל המטופל.
  • קרדיולוג שיש עליו המלצות חמות.

פרופ' פול פפר – רופא לב

פרופסור פול פפר קרדיולוג מומחה ובעל ניסיון רב מתמחה בצנתורים מבניים הכוללים פעולות מסתמיות בצנתור כגון החלפת מסתם אורטלי ומיטרלי ותיקון מסתם מיטרלי וטריקוספידלי, לרבות TAVI, הוא בעל ניסיון רב בתחום זה ומהמובילים בתחומו בארץ. בנוסף, הוא בעל ניסיון רב בביצוע צנתורים כליליים מורכבים, צנתורים של עורקי התרדמה, וכן תיקונים של חורים במחיצת הלב (PFO , ASD). פרופ' פול פפר מנהל את שירות הצנתורים במרכז רפואי שיבא, תל השומר ומקבל בקליניקה פרטית בתל אביב ובכפר סבא.

יצירת קשר עם פרופסור פול פפר

לקביעת תור עם פרופ' פול פפר מלאו את הפרטים ונחזור בהקדם

"התמורה הגדולה ביותר עבור רופא היא הצלחת הטיפול"

פרופ' פול פפר

לקביעת תור עם פרופ' פול פפר מלאו את הפרטים ונחזור בהקדם

"יחסי אמון וכבוד בין רופא ומטופל חיוניים להצלחת הטיפול"

פרופ' פול פפר

MDC Clinic, קומה 3
רחוב הברזל 15, רמת החייל, תל אביב